Certificare europeană în managementul calității și auditor

 

 

Specialiștii secției Audit medical extern din cadrul Centrului Național de Management în Sănătate au obținut certificare europeană în managementul calității și auditor, fiind antrenați pe parcursul unei săptămâni la cursul de instruire „Specialiști în sisteme de Management al Calității” și „Auditor inter în sisteme de Management al Calității”. 

 

Cursul organizat în cadrul proiectului REPEMOL și ghidat de expertul internațional  Hugo Weinschrott a avut drept scop perfecționarea calității serviciilor medicale prin dezvoltarea, promovarea și implementarea tehnologiilor moderne de diagnostic și tratament.

 

Conținutul cursului a fost interactiv și intens, integrând partea teoretică cu cea practică.  Subiectele abordate au cuprins următoarele tematici: Bazele sistemului de management al calității; Necesitățile și avantajele implementării acestuia; Principiile și etapele implementării sistemului de management al calității; Managementul orientat spre proces; Procesul de audit; Procesul de auditare în vederea certificării; Comportamentul auditorului.